lees meer over de voordelen van deze manier van bouwen

Je eigen huis bouwen heeft behoorlijk veel voordelen. Lees hier over de vijf belangrijkste en kijk de film, waarin zowel de projectbegeleider als bewoners aan het woord komen.

De prijs / kwaliteitsverhouding is goed

De prijzen worden transparant opgebouwd zodat u overal inzicht in heeft. U kunt hier zelf (deels) invloed op uitoefenen en u betaalt geen onnodige kosten. Door gezamenlijke inkoop en eventueel zelfwerkzaamheden is een extra scherpe prijs mogelijk.

Een woning zoals u wilt!

U bepaalt uw eigen woongenot. Gezamenlijk maakt u afspraken over hoe de buitenkant van de woningen eruit komt te zien. Uiteraard beslist u zelf hoe uw woning er van binnen uit ziet: uw individuele woonwensen worden binnen het budget gerealiseerd. Wie betaalt, bepaalt!

Inzicht in proces en professionele begeleiding

De leden van de vereniging staan aan het roer, zij nemen samen alle belangrijke beslissingen. Met behulp van onze professionele begeleiding weet u precies waar u aan toe bent, wanneer u iets moet beslissen, hoe uw woning eruit komt te zien en wat deze gaat kosten.

Betrokkenheid en sociale binding

Deelnemers in het proces vormen, nog voordat er een steen is gelegd, een gemeenschap met elkaar. Wonen is immers meer dan een dak boven je hoofd. In het proces maakt u automatisch deel uit van een groter geheel. U bouwt niet alleen een woning, u bouwt samen een buurt!

Leuk en leerzaam

De ervaring van het bouwen van een eigen huis is uniek. Door het gezamenlijk te doen, deelt u taken en profiteert u van elkaars kennis en ervaring. De groep bewoners staat onder voortdurende professionele begeleiding. Potentiële problemen worden tijdig herkend en opgelost.

bekijk onze film

We hebben een filmpje gemaakt met daarin de voordelen van iedereen kan bouwen. Daarnaast vertelt een aantal bewoners over hun ervaringen.