Helmond

Stiphout

Status:
* Verkavelingsvoorbeelden gemaakt.
* Ontwerpgesprekken gevoerd.
* Gevelbeelden gepresenteerd.
* Alle kavels zijn gevuld.
* Omgevingsvergunning verleend.
* Bouw is gestart.

  • vrije plaatsen:0 van 7
  • beoogde start:september 2016
 

Voor veel mensen is het bouwen van een eigen huis een droom. Een droom die door allerlei redenen vaak niet gerealiseerd kan worden. Te duur of te moeilijk met al die partijen waar je zaken mee moet doen… Bij de afdeling Grondzaken van de gemeente komen genoeg mensen die dolgraag een kavel willen kopen maar om bovenstaande redenen moeten afhaken. En dat is zonde.

De gemeente Helmond is dan ook blij met de formule van iedereen kan bouwen. Een echt gat in de markt. Het biedt dé kans van een eigen gebouwde woning voor een groep die anders precies tussen het wal en het schip terecht zou komen. Iedereen kan bouwen combineert het beste van zelf bouwen met de voordelen van projectbouw. Je bouwt samen met een groep, maar kan toch naar eigen wens je woning modelleren.

Het past perfect in de woonvisie van de gemeente Helmond: “Inwoners en nieuwe bewoners van Helmond moeten hun woonwensen kunnen invullen met inachtname van hun leefstijl, gezinssamenstelling, behoefte aan zorg of financiële mogelijkheden. Op het gebied van Wonen staat de Woonconsument centraal.” Als gemeente ondersteunen wij daarom ook iedereen kan bouwen. De samenwerking is een mooi voorbeeld van hoe consumentgericht bouwen vorm krijgt in Helmond.

Betaalbare koopwoningen voor starters

In Stiphout wonen veel starters die graag in de wijk willen blijven wonen of er weer terug willen, er zijn echter weinig tot geen betaalbare koopwoningen beschikbaar. Iedereenkanbouwen.nl maakt het op het voormalige ROC terrein, in aansluiting op het eerste CPO project, voor deze starters mogelijk om samen met anderen hun eigen droom(t)huis te "bouwen".

Op deze locatie kunnen verschillende type woningen gebouwd worden. Deze bandbreedtes geven een indicatie van de mogelijkheden.

   

Dorp in een stad

Stiphout ligt in de gemeente Helmond, tussen Nuenen en Helmond en bestrijkt een gebied van 1.160 hectare. De gemeente Helmond telt zo'n 90.444 inwoners waarvan er ongeveer 5.270 in Stiphout wonen.
Stiphout is een echt "dorp” in een stad met een gezellig eigen centrum wat nét dat beetje extra biedt.

Binnen dit project werken we samen met een aantal partners.

Voordelen van twee grote steden om de hoek

Stiphout is een fantastisch dorp met de voordelen van twee grote steden om de hoek. Helmond op 5 autominuten en Eindhoven op 10 autominuten.
Er is volop keuze uit een winkelaanbod voor dagelijkse boodschappen. Bovendien zijn er diverse (luxe) speciaalzaken.
Ook zijn er diverse sportclubs op korte afstand en is er een bruisend verenigingsleven. Wie wil wandelen of fietsen kan terecht in de Stiphoutse bossen, het Stadswandelpark “De Warande” en in het gebied rondom Kasteel Croy.
Kortom: Wonen in Stiphout is fijn!!

Blijf op de hoogte over dit initiatief

Meld je aan voor de nieuwsbrief over dit initiatief en je ontvangt de laatste updates in je mailbox.