Helmond

Liverdonk

Status:
* Eerste ontwerp plattegronden en gevels.
* Ontwerpgesprekken gestart.
* Uitwerkfase gestart.
* Omgevingsvergunning verleend.
* Bouw is gestart.

  • vrije plaatsen:0 van 11
  • beoogde start:juni 2017
 

Voor veel mensen is het bouwen van een eigen huis een droom. Een droom die door allerlei redenen vaak niet gerealiseerd kan worden. Te duur of te moeilijk met al die partijen waar je zaken mee moet doen… Bij de afdeling Grondzaken van de gemeente komen genoeg mensen die dolgraag een kavel willen kopen maar om bovenstaande redenen moeten afhaken. En dat is zonde.

De gemeente Helmond is dan ook blij met de formule van iedereen kan bouwen. Een echt gat in de markt. Het biedt dé kans van een eigen gebouwde woning voor een groep die anders precies tussen het wal en het schip terecht zou komen. Iedereen kan bouwen combineert het beste van zelf bouwen met de voordelen van projectbouw. Je bouwt samen met een groep, maar kan toch naar eigen wens je woning modelleren.

Het past perfect in de woonvisie van de gemeente Helmond: “Inwoners en nieuwe bewoners van Helmond moeten hun woonwensen kunnen invullen met inachtname van hun leefstijl, gezinssamenstelling, behoefte aan zorg of financiële mogelijkheden. Op het gebied van Wonen staat de Woonconsument centraal.” Als gemeente ondersteunen wij daarom ook iedereen kan bouwen. De samenwerking is een mooi voorbeeld van hoe consumentgericht bouwen vorm krijgt in Helmond.

Het "witte dorp" van Brandevoort

Brandevoort krijgt er weer een 'wijkje' bij. Liverdonk is de naam.
Waar nu nog alleen een grote basisschool staat, Mondomijn, vormen straks circa 300 woningen een nieuw, ‘wit dorpje’ binnen Brandevoort.
Er komen woningen te staan in een bouwstijl die is ontleend aan onder meer het witte dorp Thorn in Midden-Limburg. Het meest opvallende kenmerk van het nieuwe 'wijkje binnen het dorp Brandevoort' zijn de witte huizen met rode en antracietblauwe daken.
De erfscheidingen aan de straatkant bestaan uit hagen zoals beuk en liguster, en niet uit hekken.

Op deze locatie kunnen verschillende type woningen gebouwd worden. Deze bandbreedtes geven een indicatie van de mogelijkheden.

   

Uniek wonen in een gezellige woonwijk

De nieuwste "Buiten" ligt in het mooie deelplan Liverdonk in Brandevoort Helmond. In Brandevoort ontmoeten het dorps en stedelijk wonen elkaar.
De kern van Brandevoort is De Veste. De Veste doet denken aan een historische binnenstad met grachten, huizen en appartementencomplexen met een eigen karakter. Daaromheen zijn de ‘Buitens’ gebouwd. Dit zijn de landelijke woonbuurten van Brandevoort waar het landschap overal zichtbaar is.
Liverdonk komt te liggen aan de rand van de wijk, aan de kant van Dierenrijk. In Liverdonk woon je rustig en landelijk in een groene omgeving, maar wel dicht bij alle belangrijke voorzieningen en uitvalswegen naar andere dorpen en steden.

Binnen dit project werken we samen met een aantal partners.

Klassieke architectuur met een afwisselend straatbeeld

Het bestaande landschap, de klassieke architectuur en de grote differentiatie in woningtypen en gevelbeelden vormen de uitgangspunten voor dit unieke project. U ziet er pittoreske gevels en stoepen en loopt er door kleine kronkelige straatjes.
Brandevoort is de meest diverse wijk van Helmond.
Dankzij de verschillende bouwstijlen is een heel afwisselend straatbeeld ontstaan. Hier vind je een ideale combinatie van de luxe van nieuwbouw met de gezelligheid van een dorp met steden als Eindhoven en Helmond binnen handbereik.

In deze bijzondere wijk is het nu mogelijk samen met anderen je eigen betaalbare woning te ontwikkelen en je woonplek helemaal te maken zoals jij wilt.
De locatie die voor ons derde project in Brandevoort is aangewezen is in Liverdonk. Hier zullen we aan de Heijdendonk en de Lammersdonk tweekappers en/of vrijstaande woningen gaan realiseren.

Blijf op de hoogte over dit initiatief

Meld je aan voor de nieuwsbrief over dit initiatief en je ontvangt de laatste updates in je mailbox.