Helmond

Liverdonk-West

Status:
* Start werving.
* Eerste ontwerp plattegronden en gevels.
* Ontwerpgesprekken gestart.

 • vrije plaatsen:9 van 9
 • beoogde start:januari 2019
 

Voor veel mensen is het bouwen van een eigen huis een droom. Een droom die door allerlei redenen vaak niet gerealiseerd kan worden. Te duur of te moeilijk met al die partijen waar je zaken mee moet doen… Bij de afdeling Grondzaken van de gemeente komen genoeg mensen die dolgraag een kavel willen kopen maar om bovenstaande redenen moeten afhaken. En dat is zonde.

De gemeente Helmond is dan ook blij met de formule van iedereen kan bouwen. Een echt gat in de markt. Het biedt dé kans van een eigen gebouwde woning voor een groep die anders precies tussen het wal en het schip terecht zou komen. Iedereen kan bouwen combineert het beste van zelf bouwen met de voordelen van projectbouw. Je bouwt samen met een groep, maar kan toch naar eigen wens je woning modelleren.

Het past perfect in de woonvisie van de gemeente Helmond: “Inwoners en nieuwe bewoners van Helmond moeten hun woonwensen kunnen invullen met inachtname van hun leefstijl, gezinssamenstelling, behoefte aan zorg of financiële mogelijkheden. Op het gebied van Wonen staat de Woonconsument centraal.” Als gemeente ondersteunen wij daarom ook iedereen kan bouwen. De samenwerking is een mooi voorbeeld van hoe consumentgericht bouwen vorm krijgt in Helmond.

Ontwerp zelf je woning

Aan de Martinalidonk in het deelplan Liverdonk gelegen in Brandevoort te Helmond gaan we samen met kandidaten circa acht tweekappers en één vrijstaande woning ontwikkelen.

Het betreft woningen met een lage goot, dat wil zeggen dat de woningen na de begane grond beginnen met inkappen, goothoogte circa 3,5 meter. Het is mogelijk voorzieningen, zoals slaapkamer en sanitaire ruimte, op de begane grond te realiseren.
Alle woningen hebben een tuin op het zuidoosten. De woningen zullen aan de laatste eisen voldoen, zeer energiezuinig zijn en kwalitatief hoogwaardig worden afgewerkt.

Je kunt zelf je eigen kavelgrootte, woningtype en woningbreedte bepalen en je eigen ideale indeling ontwerpen.
Kan het nog mooier?
Wonen in een huis dat je zelf ontworpen hebt in een heerlijke wijk waar alles voor handen is en waar je in een mum van tijd in Helmond en Eindhoven bent...

Op deze locatie kunnen verschillende type woningen gebouwd worden. Deze bandbreedtes geven een indicatie van de mogelijkheden.

   
 • kavel

  234m2

  tot

  ? m2

 • inhoud

  383 m3

  tot

  ? m3

 • beukmaat

  5.4m

  tot

  ? m

 • prijs

  €315.000

  tot

  € ?

Het "witte dorp" van Brandevoort

Brandevoort krijgt er weer een 'wijkje' bij. Liverdonk is de naam.
In Liverdonk woon je rustig en landelijk in een groene omgeving, maar wel dicht bij alle belangrijke voorzieningen en uitvalswegen naar andere dorpen en steden. Liverdonk krijgt een dorps karakter met vrijstaande, halfvrijstaande en geschakelde woningen.

Liverdonk is nog volop in aanbouw. Straks vormen circa 300 woningen een nieuw, ‘wit dorpje’ binnen Brandevoort. Er komen woningen te staan in een bouwstijl die is ontleend aan onder meer het witte dorp Thorn in Midden-Limburg. Het meest opvallende kenmerk van het nieuwe 'wijkje binnen het dorp Brandevoort' zijn de witte huizen met rode en antracietblauwe daken.
De erfscheidingen aan de straatkant bestaan uit hagen zoals beuk en liguster, en niet uit hekken.

Dorps wonen in een stad

In Brandevoort ontmoeten het dorps en stedelijk wonen elkaar.
De kern van Brandevoort is De Veste. De Veste doet denken aan een historische binnenstad met grachten, huizen en appartementencomplexen met een eigen karakter. Daaromheen zijn de ‘Buitens’ gebouwd. Dit zijn de landelijke woonbuurten van Brandevoort waar het landschap overal zichtbaar is.

Liverdonk ligt aan de rand van de wijk, aan de kant van Dierenrijk. Je woont er rustig en landelijk in een groene omgeving.
Liverdonk-West ligt op loopafstand van basisschool Mondomijn. Een nieuw gebouw, waar naast onderwijs ook kinderopvang en een gymzaal is gehuisvest. De omgeving heeft een dorps karakter, terwijl alle faciliteiten als winkels, supermarkten, restaurantjes, sportparken en andere (middelbare) scholen binnen handbereik zijn.

Blijf op de hoogte over dit initiatief

Meld je aan voor de nieuwsbrief over dit initiatief en je ontvangt de laatste updates in je mailbox.