Helmond

De Hoefkens

Voor meer informatie over dit project verwijzen wij u naar www.dehoefkens.nl

 • vrije plaatsen: van
 • beoogde start:

Unieke mogelijkheid om wonen en werken te combineren

De Hoefkens refereert aan een onverharde weg genaamd De Huufkens. Deze naam verwijst naar een historische Hoeve, een boerderij.
De boerderij is een plaats waar wonen en werken worden gecombineerd. Beide functies bestaan naast elkaar en zijn met elkaar verweven. Het nieuwbouwplan ‘De Hoefkens’ vindt hierin zijn oorsprong. Het stelt toekomstige bewoners in staat om te werken bij, aan of in hun woning, net zoals bij de oude Hoeve.
De herontwikkeling van de voormalige Texdeco locatie in Helmond biedt een unieke mogelijkheid om wonen en werken te combineren. De drie typen kavels bieden u de kans om hier op eigen wijze vorm aan te geven. U kunt zelf uw woning, én bedrijfsruimte ontwerpen. Er zijn kavels beschikbaar voor werken IN huis, AAN huis en BIJ huis.

Op deze locatie kunnen verschillende type woningen gebouwd worden. Deze bandbreedtes geven een indicatie van de mogelijkheden.

   
 • kavel

  292m2

  tot

  1166m2

 • prijs

  €n.o.t.k.

  tot

  €n.o.t.k.

Ligging

De Hoefkens’ is een ontwikkeling aan de Dr. Dreeslaan in Helmond. Op het terrein van de voormalige textielfabriek ontstaat een unieke plek waar wonen en werken in verschillende vormen kan worden gecombineerd.
Plan de Hoefkens is gelegen aan de Dr. Dreeslaan in Helmond ‘t Hout. Aan de noordzijde grenst het plan aan de Burgemeester Krollaan en aan de zuidzijde aan De Hoefkens.
Station Helmond ‘t Hout bevindt zich op loopafstand. En op steenworp afstand ligt de Europaweg / N270.
Aan de overzijde van het spoor aan de Hoofdstraat in Mierlo Hout ligt een wijkwinkelcentrum en een basisschool. De aanliggende woonwijk is te kwalificeren als uitstekend. Het wordt gekenmerkt door vrijstaande woningen, brede straten en veel ruimte voor groen en spelen. Dit maakt het tot een uiterst aangenaam woonklimaat. Aan de oostzijde van het plan ligt het terrein van Groep Jumbo Groenewegen die vrachtwagentrailers produceert. De ligging van het plangebied maakt het bij uitstek geschikt voor de combinatie van wonen en werken op dezelfde (ruime) kavel.

Werken IN, AAN, en BIJ huis

Om te werken IN huis koopt u één van de vier daarvoor beschikbare kavels en realiseert u een vrijstaande woning aan de Krollaan of de Dreeslaan met daarin een werkkamer volledig naar eigen wens. Ideaal voor een kantoor of spreekkamer. Uiteraard kunt u dit ook beperken tot een studeer- of hobbykamer.
Om te werken AAN huis koopt u één van de acht daarvoor beschikbare kavels en realiseert u samen met uw toekomstige buurman een twee-onder-één-kapwoning in een hofje gelegen aan de Dreeslaan. Naast een garage biedt het plan u de mogelijkheid om een werkruimte aan het huis te bouwen voor bijvoorbeeld een atelier of salon aan huis.
Om te werken BIJ huis koopt u één van de circa twaalf daarvoor beschikbare kavels en realiseert u een vrijstaande woning aan de Dreeslaan met daarachter een separaat ontsloten bedrijfshal. Hierdoor heeft u langs de woning geen verkeer voor uw bedrijf. Aan de Dreeslaan heeft u een prettig woonmilieu op het ruime woongedeelte van uw perceel. Achter uw achtertuin realiseert u de bedrijfsruimte precies naar de wensen voor uw bedrijf.

Vrijheid voor eigen initiatief

Er is een grote vrijheid om een kavel naar keuze te kopen. Er zijn ongeveer 24 kavels beschikbaar. Het precieze aantal hangt af van de kavelbreedtes die worden gekozen.

VOOR MEER INFORMATIE OVER DIT PROJECT VERWIJZEN WIJ U NAAR: http://www.dehoefkens.nl/