Iedereenkanbouwen | Brandevoort 2
 
 

Helmond

Brandevoort 2

Status:
* Bouw gestart.

  • vrije plaatsen:0 van 22
  • beoogde start:maart 2018
 

Voor veel mensen is het bouwen van een eigen huis een droom. Een droom die door allerlei redenen vaak niet gerealiseerd kan worden. Te duur of te moeilijk met al die partijen waar je zaken mee moet doen… Bij de afdeling Grondzaken van de gemeente komen genoeg mensen die dolgraag een kavel willen kopen maar om bovenstaande redenen moeten afhaken. En dat is zonde.

De gemeente Helmond is dan ook blij met de formule van iedereen kan bouwen. Een echt gat in de markt. Het biedt dé kans van een eigen gebouwde woning voor een groep die anders precies tussen het wal en het schip terecht zou komen. Iedereen kan bouwen combineert het beste van zelf bouwen met de voordelen van projectbouw. Je bouwt samen met een groep, maar kan toch naar eigen wens je woning modelleren.

Het past perfect in de woonvisie van de gemeente Helmond: “Inwoners en nieuwe bewoners van Helmond moeten hun woonwensen kunnen invullen met inachtname van hun leefstijl, gezinssamenstelling, behoefte aan zorg of financiële mogelijkheden. Op het gebied van Wonen staat de Woonconsument centraal.” Als gemeente ondersteunen wij daarom ook iedereen kan bouwen. De samenwerking is een mooi voorbeeld van hoe consumentgericht bouwen vorm krijgt in Helmond.

Stijl, rust, ruimte en natuur

Tussen jarenoude eiken, bossages en traditionele bebouwing ligt Brandevoort. Een authentiek Brabants dorp met een hart - De Veste - en daaromheen karaktervolle Buitens; ruimtelijke woonwijken voor hen die gesteld zijn op stijl, rust, ruimte en natuur.

In tegenstelling tot de compacte Veste zijn de Buitens ruim en landelijk van opzet met een landelijk ogende architectuurstijl, refererend aan de landerijen en boerderijen in de omgeving. Op deze unieke plek midden tussen de dorpen Mierlo, Nuenen en Geldrop, is het prettig, aangenaam en comfortabel wonen.

Op deze locatie kunnen verschillende type woningen gebouwd worden. Deze bandbreedtes geven een indicatie van de mogelijkheden.

 

Een veelheid van voorzieningen en faciliteiten binnen handbereik

Naast allerlei voorzieningen zoals scholen voor basisonderwijs (openbaar, katholiek en Montessori) en middelbaar onderwijs, een winkelcentrum, een artsencentrum, een fantastisch nieuw sportpark met faciliteiten voor voetbal, basketbal en beachvolleybal, diverse speelplekken voor kinderen, een cross- en skatebaan, heeft Brandevoort een bruisend verenigingsleven en zijn er het hele jaar door bijzondere evenementen, zoals de Brandevoorterdag, Fierljeppen en Dickens Night.

De nabijgelegen stadscentra van Helmond en Eindhoven hebben veel te bieden op het gebied van cultuur en recreatie, zoals een schouwburg, bioscopen, restaurants, ¬faciliteiten voor binnensporten en musea. In de omgeving van Brandevoort treft u de golfbaan, Dierenrijk Europa en verschillende fiets- en wandelgebieden aan.

Klassieke architectuur met een afwisselend straatbeeld

Het bestaande landschap, de klassieke architectuur en de grote differentiatie in woningtypen en gevelbeelden vormen de uitgangspunten voor dit unieke project. U ziet er pittoreske gevels en stoepen en loopt er door kleine kronkelige straatjes.
Brandevoort is de meest diverse wijk van Helmond.
Dankzij de verschillende bouwstijlen is een heel afwisselend straatbeeld ontstaan. Hier vind je een ideale combinatie van de luxe van nieuwbouw met de gezelligheid van een dorp met steden als Eindhoven en Helmond binnen handbereik.

In deze bijzondere wijk is het nu mogelijk samen met anderen je eigen betaalbare woning te ontwikkelen en je woonplek helemaal te maken zoals jij wilt.

De locatie die voor ons tweede project in Brandevoort is aangewezen is in deelplan Brand. Hier zullen we aan de Wachtelbeemden betaalbare woningen voor starters gaan realiseren.
Daarnaast zijn er aan de Drie Eikenbeemden mogelijkheden voor tweekappers en/of vrijstaande woningen.

Blijf op de hoogte over dit initiatief

Meld je aan voor de nieuwsbrief over dit initiatief en je ontvangt de laatste updates in je mailbox.